Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Uitzendbureau Leeuwarden

Verbeter je CV in een paar simpele stappen


Hulp nodig bij het verbeteren van je CV? Hier een paar tips!

Jouw CV is het eerste waar een werkgever naar kijkt als je solliciteert. Het is je eerste visitekaartje. Daarom is het belangrijk dat je CV er goed verzorgd uitziet. Het kost even tijd, maar het levert altijd wat op. Hoe val je echt op met je CV? Je verbetert je CV al in een paar simpele stappen:

 

De belangrijkste info eerst

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen die je hebt? Zorg ervoor dat je meest relevante ervaringen, eigenschappen en diploma’s bovenaan staan. Hoe hoger dat staat, hoe groter de kans dat het helemaal gelezen wordt. 

Over het algemeen moet je ervoor zorgen dat je meest recente ervaring bovenaan staat. Heb je echter iets wat relevant is voor de functie waar je op solliciteert? Zet dat dan ook wat hoger, dan valt het beter op.

 

Less is more

We willen allemaal onze beste kant laten zien, maar is het écht nodig om op je CV te zetten dat je op je 16e pizza’s hebt bezorgd terwijl je solliciteert voor een functie als administratief medewerker? Er zijn wel degelijk standpunten voor te bedenken: punctualiteit en netheid bijvoorbeeld. Denk goed na over welke informatie relevant gaat zijn voor de recruiter of werkgever die je CV leest, en overweeg bepaalde informatie weg te laten als het minder relevant lijkt.

 

Makkelijk leesbaar

Iedereen poogt natuurlijk bekwaam en bedachtzaam over te komen gedurende een sollicitatieproces… maar ja, dat leest niet zo lekker hé? Schrijf zoveel mogelijk makkelijk leesbare stukjes tekst. Geef kort, duidelijk uitleg. Dat blijft een stuk langer hangen dan droge lappen tekst vol moeilijke woorden.

 

Wees persoonlijk

Je CV is je eerste visitekaartje voor een bedrijf: de eerste vluchtige blik over jou als persoon. Het is daarom belangrijk dat jij je persoonlijkheid laat zien! Echte schrijvers pennen misschien een leuke, korte introductie in hun CV, terwijl vormgevers extra tijd spenderen aan een mooie uitstraling. Wie ben jij, wat zijn je passies en waar ben je goed in? Zet jezelf in de spotlights in je eigen CV!

 

Let op de vormgeving

Je CV is dus een stukje persoonlijkheid. Zorg er dan voor dat de uitstraling van je CV ook je persoonlijkheid laat zien en val op tussen de andere CV’s die een werkgever te zien krijgt! Gebruik mooie kleuren, besteed wat tijd aan het lettertype en zorg ervoor dat het er uitnodigend uitziet.

Ben je niet zo grafisch aangelegd? Dat geeft niet, er zijn ontzettend veel templates en sjablonen online te vinden die je makkelijk over kunt nemen! Wij hebben een paar voorbeelden voor je opgezocht.

 

Sla op als PDF

Nog even dit: verstuur je CV als PDF en niet als Word document! Als iemand jouw Word document opent op zijn of haar computer, tablet of telefoon, verschuift de tekst nog wel eens. Dan kan je CV er ineens heel slordig uitzien. Heel zonde als jij net tijd hebt gestoken in de tekst en vormgeving van je CV! Sla hem daarom op als PDF en bekijk het eindresultaat eerst zelf voordat je hem opstuurt. 

Zo kom je al een heel eind met het maken en verbeteren van je huidige CV. Heb je je CV nu helemaal afgerond? Bekijk het volledige aanbod aan vacatures en begin met solliciteren.

Gemakkelijk op vacatures solliciteren

Bekijk alle vacatures.
Inschrijven om gemakkelijk te solliciteren.

Bekijk ons direct op onze social media

     

  1. Vacatures
  2. Inschrijven
D-jobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close