Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Uitzendbureau Leeuwarden

Online Solliciteren: Achter de schermen bij D-jobs

Online solliciteren is niets nieuws. Maar wat doen wij achter de schermen met jouw sollicitatie?

Je hebt een tijdje door de vacatures heen gescrold en vindt er eentje waarvan je denkt: daar zie ik mezelf wel zitten! Je klikt op de rode knop “solliciteer” en… tja, wat gebeurt er dan eigenlijk precies?

 

Aankomst in ons systeem

*Ping!* Je sollicitatie is aangekomen in ons systeem, en de accountmanager die de vacature open heeft gezet krijgt er gelijk een berichtje van. Hij (of zij) bekijkt je sollicitatie. Hoe meer jij hebt ingevuld, hoe beter we kunnen zien of het bedrijf waar je op wilt solliciteren een match voor je kan zijn. 


Eerste telefoontje

Als je je hebt aangemeld nemen wij contact met je op. Ook als het je nog niet gelukt is om al je gegevens in te vullen of je CV te uploaden. Tijdens dit gesprek leren we elkaar al een beetje kennen. Wat voor werk wil je graag doen, wat kun je verwachten van de vacature waar je op gesolliciteerd hebt en wat hebben we nog meer beschikbaar? Met dit soort vragen leren wij wat je kan en wat je wil. Soms hebben wij nog iets veel leukers voor je dat je wellicht nog helemaal niet had gezien.

 

Kennismaking 

Ja, normaal ontmoeten we elkaar ook graag even op kantoor. In normale situaties zou dit gewoon de volgende stap zijn. Met een kopje koffie erbij bespreken we dan jouw CV en de vacature. 

Tijdens dit gesprek bevestigen we vragen die je nog hebt over de vacature en kunnen we eventuele andere vacatures aanbieden. Is er een vacature waar jij uiteindelijk het meest enthousiast van bent geworden? Dan gaan wij je voorstellen aan de opdrachtgever.


Op sollicitatiegesprek

Als de opdrachtgever net zo enthousiast is als wij mag jij op gesprek komen. Je gaat dan langs op de werkvloer en leert zo direct de werkzaamheden en je (potentiële) nieuwe collega’s kennen.

Natuurlijk weten we dat solliciteren best wel spannend kan zijn. Als jij er behoefte aan hebt zullen wij je helpen met het sollicitatieproces. We geven tips over het solliciteren zelf, wat meer informatie over de opdrachtgever, we kunnen zelfs een klein sollicitatiegesprek nadoen om te oefenen. Zolang jij maar met een vertrouwd gevoel op gesprek kan. Ben je nog ergens onzeker over? Vraag het ons! Daar zijn we immers voor.

 

Aangenomen! Wat nu?

Yes! Nieuwe job in the pocket. De opdrachtgever wil je graag hebben, en dan het liefst nog zo snel mogelijk ook. Gaaf! Maar wat nu dan?

Nu gaan wij voor je aan de slag. Wij regelen al het papierwerk voor je. Het enige wat je hoeft te doen is zelf even je contract ondertekenen. Daarnaast zorgen wij er ook voor dat je werkkleding krijgt als je dat nodig hebt. In sommige gevallen moeten we extra dingen regelen (denk aan een bedrijfsauto, veiligheidsspullen etc.), maar ook dat doen wij voor je.


(Bij)scholing nodig?

In sommige gevallen kun je je blijven ontwikkelen en leren. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen! We hebben verschillende mogelijkheden tot opleidingen en cursussen, denk bijvoorbeeld aan:

  • VCA
  • BHV
  • Heftruck certificaat
  • Las certificaat

En natuurlijk staan wij open voor andere opleidingen en cursussen gebaseerd op de behoeften en benodigdheden van de bedrijven en werknemers! Heb jij een cursus of scholing nodig maar staat deze niet in het lijstje hierboven? Vraag dan aan jouw contactpersoon naar de mogelijkheden.

 

Aan de slag

Het moment van de waarheid: je nieuwe job wacht op je! Je hebt je contract ondertekend, je spullen opgehaald en je startdatum gekregen. Vaak houden wij nog contact met je: hoe gaat je eerste werkdag, heb je het naar je zin, heb je nog iets nodig? Laat het ons weten, daar zijn we immers voor.

En vooral: veel plezier met je nieuwe baan!
 

Gemakkelijk op vacatures solliciteren

Bekijk alle vacatures.
Inschrijven om gemakkelijk te solliciteren.

Bekijk ons direct op onze social media

     

  1. Vacatures
  2. Inschrijven
D-jobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close