Achter de Schermen bij D-jobs

Publicatiedatum 20 juni 2024
Wijzigingsdatum 20 juni 2024
Auteur Susanne van Elferen

Benieuwd wat er gebeurt op het moment dat je op die rode sollicitatieknop drukt? Lees hier wat wij achter de schermen met jouw sollicitatie doen.

Aankomst in ons systeem

*Ping!* Je sollicitatie is aangekomen in ons systeem, en de accountmanager die de vacature open heeft gezet krijgt er gelijk een berichtje van. Hij (of zij) bekijkt je sollicitatie. Hoe meer jij hebt ingevuld, hoe beter we kunnen zien of het bedrijf waar je op wilt solliciteren een match voor je is. 

Dat eerste telefoontje

Wij nemen contact met je op over je sollicitatie. Tijdens dit gesprek leren we elkaar al een beetje kennen. Wat voor werk wil je graag doen, wat kun je verwachten van de vacature waar je op gesolliciteerd hebt en wat hebben we nog meer beschikbaar? Met dit soort vragen leren wij wat je kan en wat je wil. Soms hebben wij nog iets anders voor je dat misschien nog beter past.

Kennismaken op kantoor

Met een kopje koffie erbij bespreken we dan jouw CV en de vacature. Tijdens dit gesprek bevestigen we vragen die je nog hebt over de vacature en kunnen we eventuele andere vacatures aanbieden. Is er een vacature waar jij uiteindelijk het meest enthousiast van bent geworden? Dan gaan wij je voorstellen aan de opdrachtgever.

Op sollicitatiegesprek

Ben je uitgenodigd op gesprek? Mooi zo! Je gaat dan langs op de werkvloer en leert zo direct de werkzaamheden en je (potentiële) nieuwe collega’s kennen.

Natuurlijk weten we dat solliciteren best wel spannend kan zijn. Als jij vragen hebt over solliciteren bij de opdrachtgever kun je die altijd aan ons stellen. Wij proberen je zo goed mogelijk voor te bereiden!

Aangenomen! Wat nu?

Yes! Nieuwe job in the pocket. De opdrachtgever wil je graag hebben, en dan het liefst nog zo snel mogelijk ook. Gaaf! Maar wat nu dan?

Nu gaan wij voor je aan de slag. Wij regelen het papierwerk voor je. Het enige wat je hoeft te doen is zelf even je contract ondertekenen. Daarnaast zorgen wij er ook voor dat je werkkleding krijgt als je dat nodig hebt. In sommige gevallen moeten we extra dingen regelen (denk aan een bedrijfsauto, veiligheidsspullen etc.), maar ook dat doen wij voor je.

(Bij)scholing nodig?

In sommige gevallen kun je je blijven ontwikkelen en leren. Dat is altijd mooi meegenomen! We hebben verschillende mogelijkheden tot opleidingen en cursussen, denk bijvoorbeeld aan:

  • VCA

  • BHV

  • Heftruck certificaat

  • Las certificaat

En natuurlijk staan wij open voor andere opleidingen en cursussen gebaseerd op de behoeften en benodigdheden van de bedrijven en werknemers! Heb jij een cursus of scholing nodig maar staat deze niet in het lijstje hierboven? Vraag dan aan jouw contactpersoon naar de mogelijkheden.

Aan de slag

Het moment van de waarheid: je nieuwe job wacht op je! Je hebt je contract ondertekend, je spullen opgehaald en je startdatum gekregen. Vaak houden wij nog contact met je: hoe gaat je eerste werkdag, heb je het naar je zin, heb je nog iets nodig? Laat het ons weten, daar zijn we immers voor.

 

En vooral: veel plezier met je nieuwe baan!