Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Uitzendbureau Leeuwarden

Nog meer sollicitatietips

Met deze extra sollicitatietips hoef je nooit meer onvoorbereid op sollicitatiegesprek te gaan!

Kun je ooit te goed voorbereid zijn op een gesprek? Wij denken van niet. Heb je onze vorige sollicitatietips gelezen, maar kun je nog wat tips gebruiken? Lees dan hieronder nog meer sollicitatietips:

 

Maak kleine aanpassingen aan je CV voor elke nieuwe sollicitatie

Je wilt een goede indruk maken. Moet je daarvoor compleet je CV aanpassen voor elke keer dat je solliciteert? Nee hoor, zo extreem hoeft het helemaal niet. Maar als je solliciteert voor een bedrijf dat op zoek is naar een grafische vormgever, zorg er dan voor dat je CV er wat mooier uitziet. Zoeken ze ervaren productiemedewerkers? Zet die functies dan wat hoger op je lijst met ervaring.

Kijk goed naar wat de functie nodig heeft. Als jij die kwalificaties bezit, zorg er dan voor dat dit duidelijk te lezen is in je CV.

 

Gebruik trefwoorden uit de vacature in je CV en motivatiebrief

Heb jij altijd moeite met het schrijven van een motivatiebrief? We maken het graag een beetje makkelijker voor je! Lees de vacature nog eens goed door. Wat zijn de trefwoorden die voorbij komen? 

Zoekt een bedrijf naar een zorgzame teamplayer met oog voor detail? Noem dan in je motivatiebrief dat je in ieder geval goed samenwerkt en dat je heel nauwkeurig te werk gaat.

 

Weet met wie je in gesprek gaat

Oké, je weet voor welke functie je solliciteert en hoe het bedrijf heet. Maar weet je ook met wie je in gesprek gaat?

Het is helemaal niet verkeerd om naast het bedrijf, ook de persoon met wie je in gesprek gaat even op te zoeken op LinkedIn. Je hoeft natuurlijk niet al hun foto’s te gaan liken op Facebook en Instagram, maar LinkedIn kan zeker geen kwaad!

Een personeelsmanager kan zien dat jij je aan het voorbereiden bent op een sollicitatiegesprek door hem of haar even op te zoeken.

 

Update je Social Media

Dus, jij kunt de personeelsmanager opzoeken op LinkedIn. Maar andersom gebeurt dit natuurlijk ook. Als je hebt gesolliciteerd op een functie, haal dan even een bezem door je Facebook, Instagram en Twitter-account. Misschien die foto’s van dat iets-te-gezellige feestje eventjes verbergen? 


Meer lezen:

Sollicitatietips
Verbeter je CV in een paar simpele stappen
Welke vragen stel je tijdens een sollicitatiegesprek?
Aan het werk zonder diploma?
Werken zonder ervaring
 

Gemakkelijk op vacatures solliciteren

Bekijk alle vacatures.
Inschrijven om gemakkelijk te solliciteren.

Bekijk ons direct op onze social media

     

  1. Vacatures
  2. Inschrijven
D-jobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close