Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Uitzendbureau Leeuwarden

Over werk: Orderpicker

Wil jij meer weten over werken als orderpicker? Lees hier wat werk als orderpicker zo leuk maakt.

Als je ooit eens hebt gekeken naar werk in de productie ben je deze functietitel vast ook al eens tegengekomen: orderpicker. Wat is dit werk precies, wat kun je verwachten en waar kun je aan de slag? We hebben allemaal orderpicker feitjes voor je onder elkaar gezet.

 

Wat is een orderpicker precies?

Als orderpicker val je vaak binnen het logistieke personeel van een bedrijf. Je bent in feite een verzamelaar van de producten. Je werkt in een distributiecentrum, magazijn of productiehal. Daar krijg je een bestelling binnen, zoekt de juiste items bij elkaar en vervolgens maak je ze verzendklaar. 

Naast het verzamelen van bestellingen controleer je ook de kwaliteit van de producten en de verpakkingen. Als orderpicker maak je deel uit van het team logistieke medewerkers. Je maakt daarom bij veel orderpicker functies gebruik van bijvoorbeeld heftrucks om alle opdrachten te verzamelen. 

 

Takenpakket van een Orderpicker

Het verzamelen van een bestelling zit hem in de (Engelse) titel "orderpicker", toch komt er nog meer bij kijken dan dat. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Onderdelen van een bestelling verzamelen
  • Controleren op kwaliteit van bestellingen
  • Bestellingen inladen
  • Binnenkomende bestellingen lossen
  • Goederen transporteren naar opslagruimte
  • Schoonhouden van de werkplek
  • Heftruck besturen

 

Wat moet je kunnen om Orderpicker te worden?

Het werk tot orderpicker valt dus binnen logistiek werk, maar je hoeft er geen logistieke opleiding voor te hebben gevolgd. In bepaalde gevallen is een LBO of middelbare school opleiding voldoende. Orderpickers worden door ervaren collega's ingewerkt. Meestal kun je binnen enkele dagen zelfstandig aan het werk.

Er zijn echter wel cursussen die je kunt volgen om bepaalde taken makkelijker uit te voeren. Daarvoor kun je contact opnemen met je werkgever.


Waar werk je als orderpicker?

Veel bedrijven waar fysieke producten gemaakt worden hebben orderpickers aan het werk. Groothandels, productiebedrijven, webshops en detailhandels zijn enkele voorbeelden van organisaties waar je als orderpicker aan de slag kan. 


Beschikbare vacatures Orderpicker

Bekijk wat recente vacatures en je zult zien dat er ontzettend veel variatie is in de bedrijven waar je voor kunt werken. 

Bij D-jobs hebben we bijna altijd meerdere vacatures beschikbaar voor orderpickers. Ben je wel geïnteresseerd in het werk als orderpicker, maar zie je geen vacatures bij jou in de buurt? Schrijf je dan in of neem contact met ons op. We helpen je graag met zoeken naar orderpicker vacatures in Friesland.

 

Meer lezen?

Gemakkelijk op vacatures solliciteren

Bekijk alle vacatures.
Inschrijven om gemakkelijk te solliciteren.

Bekijk ons direct op onze social media

     

  1. Vacatures
  2. Inschrijven
D-jobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close