Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Uitzendbureau Leeuwarden

Een frisse start na de zomervakantie

Tips voor een proactieve werkhouding, zo versla je dat nazomer-dipje!

Heb jij ook een dipje na de zomervakantie? Moeite om weer terug in je werkritme te komen? Wij zijn daar ook een beetje schuldig aan; daarom hebben we een paar tips voor een proactieve werkhouding op een rijtje gezet. Zo kom je vanzelf weer terug in je oude ritme:
 

Neem je eigen verantwoordelijkheid

Het is altijd makkelijk om afwachtend te zijn. Als je een probleem (of juist een oplossing) opmerkt, doe er gelijk wat aan! Soms is het genoeg om het aan te kaarten, een andere keer kun je het zelf oplossen. Durf ook vragen te stellen als je ergens tegenaan loopt. In plaats van urenlang naar een obstakel te kijken geef je, door concrete vragen te stellen, aan dat je wilt leren, groeien, én dat je verantwoordelijkheid neemt. Kan nooit kwaad!

 

Probeer nieuwe dingen

Leer jezelf om uit je comfort zone te stappen. Zo zorg je ervoor dat je iets nieuws gaat proberen. Wie weet ligt dit je heel erg goed! Het is altijd eng om die eerste stap te zetten, maar hoe vaker je het probeert, hoe lager de drempel komt te liggen.

 

Wees betrokken

Betrokkenheid, zeker bij een nieuwe baan, staat altijd goed. Doe wat onderzoek over het bedrijf, leer je collega’s kennen. Luister goed naar de problemen en vragen die naar boven komen tijdens vergaderingen of team meetings. Denk daar actief mee aan de oplossingen, dan maak je altijd een goede indruk.    

 

Maak een goede planning, en hou je eraan!

Iedereen weet dat een goede planning belangrijk is - zowel op de werkvloer als daarbuiten. Door een planning te maken weet je zeker dat je tijd overhoudt voor het grijpen van die nieuwe kansen– en hoeveel tijd je daar aan kunt besteden. Win!

Hou je aan een planning, ook buiten werktijden. Dan zit je zo weer in het ‘normale’ ritme. Misschien zelfs productiever dan voor de vakantie!

 

Meer lezen?

Gemakkelijk op vacatures solliciteren

Bekijk alle vacatures.
Inschrijven om gemakkelijk te solliciteren.

Bekijk ons direct op onze social media

     

  1. Vacatures
  2. Inschrijven
D-jobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close