Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Uitzendbureau Leeuwarden

5 redenen om productiewerk te doen

Productiemedewerker is een mooi beroep. Waarom? Dat lees je hier.

Een veelzijdige baan met veel variatie? Dan denk je misschien niet gelijk aan productiewerk. Toch biedt productiewerk veel kansen. Ontdek in deze blog de vijf belangrijkste redenen waarom ook jij productiewerk wil doen.

Zonder diploma aan de slag

Voor veel productiewerk heb je geen diploma's nodig. Het is toegankelijk werk voor veel mensen, zelfs als je geen speciale opleidingen gevolgd hebt. Sterker nog, het is gestructureerd werk met een constant werkritme. Omdat je fysieke producten maakt en de resultaten kan zien, geeft het ook nog eens een goed gevoel na het werk. Hierdoor is productiewerk perfect voor veel mensen die op zoek zijn naar een stabiele baan, zonder diploma-eisen.

Overal (aan het) werk

Een groot voordeel van productiewerk doen is dat je bijna overal in Nederland aan de slag kunt. Er is ontzettend veel werkgelegenheid! Van Leeuwarden tot Zuid-Limburg, overal zijn tal productiebedrijven die voortdurend op zoek zijn naar nieuwe collega's. Hierdoor heb je grote kans om snel aan het werk te gaan, zelf als je niet in een grote stad woont.

Bovendien zijn er veel verschillende soorten productiewerk, zoals in de voedselindustrie, textiel, elektronica, en nog veel meer. Hierdoor heb je diverse opties, afhankelijk van je interesses en je vaardigheden.

Prima doorgroeimogelijkheden

Productiewerk wordt vaak gezien als een 'instap' baan, toch biedt het veel doorgroeimogelijkheden. Productiebedrijven zien hard werk en toewijding, waardoor je de mogelijkheid krijgt om jezelf te ontwikkelen.

Zo kun je doorgroeien naar andere afdelingen, maar ook leidinggevende functies binnen de productieafdeling. Kortom, voor de harde werkers zijn er diverse kansen voor zowel persoonlijke groei als promoties binnen het werk. 

Ploegentoeslagen

Wist je al dat je lekkere toeslagen kan verdienen bovenop je salaris? Ploegentoeslag krijg je als je werkt bij een bedrijf dat met ploegen werkt. Dat wil zeggen dat je in verschillende shifts werkt, zoals de dag-, avond-, of nachtdienst. Ploegentoeslag biedt dus extra compensatie en meer flexibiliteit in werktijden.

Niet de hele dag achter een bureau zitten 

Hou je niet van het idee om de hele dag achter een bureau te zitten? Dan is productiewerk helemaal voor jou. In plaats van zitten ben je actief betrokken bij het productieproces, wat betekent dat je meestal in beweging bent en verschillende taken uitvoert. 

Bovendien kan fysiek werk gunstig zijn voor je gezondheid omdat je meer beweging krijgt dan bij een zittende kantoorbaan. 

Kortom, productiewerk biedt volop kansen, ervaringen en doorgroeimogelijkheden. Of je nou een diploma hebt of niet. Als je zoekt naar een baan die je uit je stoel haalt en een actieve rol biedt in het productieproces, dan is productiewerk een geweldige keuze voor jou! 
 

Gemakkelijk op vacatures solliciteren

Bekijk alle vacatures.
Inschrijven om gemakkelijk te solliciteren.

Bekijk ons direct op onze social media

     

  1. Vacatures
  2. Inschrijven
D-jobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close