Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Uitzendbureau Leeuwarden

Waarom werk zoeken via een uitzendbureau een goed idee is

Werk zoeken via een uitzendbureau is een stuk makkelijker dan je denkt. De voordelen lees je hier:  

Iedereen die al eens eerder op banenjacht is geweest kent het wel: keer op keer je CV opsturen, zo vaak een motivatiebrief schrijven dat je je uiteindelijk helemaal niet gemotiveerd meer voelt, weken wachten op een reactie van je sollicitatie die wellicht helemaal niet komt. Soms vraag je je echt af: wat wíl ik nou eigenlijk? En wat wil dat bedrijf waar ik voor solliciteer? 

Bij het beantwoorden van die vragen kan een uitzendbureau je helpen. Maar dat is niet het enige wat we voor je doen. Hieronder hebben wij een lijstje van voordelen voor je samengesteld: 

 

Pluk je voordeel van een groot netwerk 

De meeste mensen beschikken niet over honderden contacten van werkgevers die staan te springen om nieuwe mensen. Een uitzendbureau echter wel! De vacaturepagina laat al een groot aantal beschikbare banen zien. Wellicht vind je een vacature die je niet eens had gevonden op vacaturesites omdat bedrijven ervoor kiezen het wervingsproces compleet aan een uitzendbureau over te laten. Hierdoor heb je ook nog eens de kans dat je als een van de eerste op de hoogte wordt gebracht van de nieuwste ‘primeurs’ in beschikbare banen! 

 

Snel aan de slag 

We begrijpen heel goed dat je haast kunt hebben met het zoeken naar werk. Soms heb je geen tijd om te wachten tot een sollicitatieperiode is verstreken, om vervolgens ook nog eens te moeten wachten op een antwoord op je sollicitatiebrief. Wil jij liever gisteren beginnen dan volgende week? Neem dan eens een kijkje bij een uitzendbureau. Er staan altijd een aantal vacatures open waar je meteen kunt starten. Soms zijn die vacatures voor korte projecten (denk aan werk voor een paar dagen), sommige duren enkele weken, en soms ga je gewoon meteen fulltime aan de slag! 

 

 Sollicitatietips 

De meeste mensen vinden sollicitatiegesprekken best spannend. Dat snappen wij als geen ander, dus helpen we je graag met de voorbereidingen van het gesprek. Je krijgt feedback op je CV, we kunnen je alvast meer vertellen over het bedrijf waar je voor gaat solliciteren, en we kunnen je tips praktische tips geven voor een goed sollicitatieproces. Dan kan jij vol zelfvertrouwen dat gesprek tegemoet! 

 

Hulp met het sollicitatieproces 

Niet alleen dat, maar ook veel papier- en HR werk wordt voor jou (en met jou) gedaan. Natuurlijk moet jij zelf contracten ondertekenen, maar veel papierwerk wordt dus gewoon voor jou geregeld. Handig toch? 

 

Blijf in onze database 

Zodra je aangemeld bent bij een uitzendbureau maak je deel uit van het grote netwerk. Mocht je nou toch die ene baan niet krijgen, niet getreurd. Leun lekker achterover terwijl wij het werk voor je doen! Door dat eerdergenoemde netwerk sta je in ons systeem en kunnen we gelijk kijken naar andere beschikbare functies. Zo heb je in no-time een nieuw sollicitatiegesprek zonder dat je weer opnieuw een hele motivatiebrief hoeft te pennen. 

  

(Tijdelijke) ervaring opdoen 

Weet je eigenlijk niet zo goed wat je wil doen? Soms denk je: ik wil dit wel eens proberen, maar ik heb geen idee of ik het wel leuk ga vinden. Daar kan een uitzendbureau bij helpen! Zo kan je bij ons lekker ervaring opdoen bij verschillende bedrijven bij jou in de omgeving. Als je aangeeft dat je verschillende dingen wil proberen, dan zoeken we uit wat je leuk lijkt en vinden we kortere contracten voor je. Soms weet je immers niet of je iets leuk vindt tot je het probeert, en bij ons mag je uitgebreid proberen. 

  

Het kost je niets 

Last but not least: hulp inschakelen van een uitzendbureau kost je niets als je werkzoekende bent. Bovendien verdien je als uitzendkracht gewoon net zoveel als een collega die direct bij een opdrachtgever in dienst is.  

  

Dat klinkt allemaal positief, toch? Mocht je nog wat onzekerheden hebben, of je bent nieuwsgierig naar ons baanaanbod, schrijf je dan snel bij ons in! Je kunt direct onze vacatures bekijken, of kom eens een kijkje nemen in een van onze uitzendbureaus! Onze collega’s helpen je graag aan je nieuwe baan. 

 

Gemakkelijk op vacatures solliciteren

Bekijk alle vacatures.
Inschrijven om gemakkelijk te solliciteren.

Bekijk ons direct op onze social media

     

  1. Vacatures
  2. Inschrijven
D-jobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close