Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Welke vragen stel je tijdens een sollicitatiegesprek?

Wist je dat je tijdens een sollicitatiegesprek een goede indruk kan maken door vragen te stellen? 
 
Tijdens een sollicitatiegesprek bereid je je voor op het beantwoorden van allemaal verschillende soorten vragen. Wat heb je geleerd bij je vorige baan? Waarom ben je daar weggegaan? Wat kun jij toevoegen aan deze functie?
 Wist je dat het ook hartstikke goed is om zelf vragen te stellen? Door dit te doen kom je geïnteresseerd en gemotiveerd over. Daarmee scoor je gelijk een positieve indruk!
 
Maar nu vraag je je misschien af: welke vragen stel ik tijdens een sollicitatiegesprek dan? 
Het is altijd goed om vragen te stellen over je werkzaamheden, doorgroeimogelijkheden, de werksfeer en het sollicitatieproces zelf. Hieronder lees je een aantal vragen en waarom deze geschikt zijn voor een sollicitatiegesprek, dus lees snel verder!

 
Over je functie

Wat zijn de grootste uitdagingen van deze functie?

Deze spreekt natuurlijk voor zich: zodra je weet wat de grootste uitdagingen van de functie zijn kun je voor jezelf nagaan of je dit denkt aan te kunnen. Je krijgt ook gelijk een beeld van de werkdruk.
 

Als ik word aangenomen, wat wordt er dan de komende 6 maanden precies van mij verwacht?

Het is altijd goed om te weten wat de doelstellingen zijn voor jou de komende 6 maanden. Deze vraag laat ook gelijk zien dat je nadenkt over je eigen kennen en kunnen, maar ook over de doelen van het bedrijf en hoe je kunt helpen deze te halen.


Hoeveel ruimte heb ik om deze functie deels zelf in te vullen?

Dit laat zelfstandigheid zien van jouw kant. Het geeft je ook gelijk een perspectief over hoeveel vrijheid je hebt in de invulling van je taken.
 

Kunt u mij meer vertellen over mijn voorganger?

Een tactische vraag om vast te stellen welke vaardigheden er nodig zijn voor de rol. Luister naar de beoordeling over deze voorganger om in te schatten hoe jij de baan nóg beter uit kunt voeren.
 

Over de werksfeer

Wat kunt u mij vertellen over het team?

Nog zo’n slimme vraag waarmee je niet alleen over jouw taken te horen krijgt, maar gelijk een stukje werkcultuur in je kan opnemen. Wie zijn je collega’s, wat is hun drijfveer om naar het werk te komen? Zo kom je er in een klap achter met wie je komt te werken en of je verwacht hiertussen te passen.
 

Hoe is de werksfeer?

Worden er regelmatig uitjes en vrijdagmiddagborrels geregeld? Is er veel ruimte voor besprekingen waar iedereen aan bod komt? Evaluatiegesprekken? Wordt er tijd gemaakt om samen te lunchen? Helpen mensen elkaar met projecten en deadlines waar nodig? Creëer voor jezelf en het bedrijf een beeld van de werksfeer door deze vraag.
 

Hoe verloopt de communicatie met leidinggevenden?

Je zult wel vaker vacatures hebben gezien met “informele werksfeer”, maar hoe makkelijk is je leidinggevende te bereiken als je hem nodig hebt? Is hij of zij op de werkvloer tijdens werktijden of altijd te bereiken per telefoon? Dit is handig om te achterhalen voor je begint.
 

Over het bedrijf

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden binnen dit bedrijf?

Deze spreekt natuurlijk voor zich. Als dit niet genoemd wordt in het gesprek zelf is het altijd slim om te zien hoe de mensen binnen dit bedrijf doorgroeien, en hoe lang ze daar over doen.
 

Met welke innovaties of nieuwe projecten zijn jullie op dit moment bezig?

Laat zien dat je interesse hebt in het bedrijf en hoe zij zich opstelt voor de toekomst. Bovendien kom je er zo gelijk achter of je achter de innovaties van het bedrijf staat.
 

Over solliciteren

Hoe verloopt de rest van het sollicitatieproces?

Zo, dan weet jij gelijk wat je verder van dit bedrijf kan verwachten de komende tijd. Je krijgt een tijdsindicatie en een procedure uitgelegd. Helder voor jou, en laat gelijk zien dat je geïnteresseerd bent in de volgende stap!
 

Is er iets op mijn CV waar jullie nog vragen over hebben?

Deze is heel logisch natuurlijk: Je laat hiermee zien dat je meer wil uitleggen waar nodig zodat je potentiële werkgever een beter beeld over jou krijgt.
 

Natuurlijk hangen de vragen een beetje af van het gesprek zelf. Als de persoon tegenover je heeft uitgelegd hoe je takenpakket eruitziet stel je daarna natuurlijk niet de vraag wat je elke dag te doen staat. 
 
Voel aan wat past bij het gesprek en brand maar los met die vragen. Veel succes!

Gemakkelijk op vacatures solliciteren

Bekijk alle vacatures.
Inschrijven om gemakkelijk te solliciteren.

Bekijk ons direct op onze social media

     

  1. Vacatures
  2. Inschrijven
D-jobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close